
ឆ្លើយ: មនុស្សយើងចំនាយពេលឥតប្រយោជន៏ និងផ្តល់ភាពសំខាន់លើការបរិភោគខ្លាំងហួសពេករហក្លាយជាកិលេសមួយក្នុងចំណោមកិលេសដ៏ធំរបស់មនុស្ស គឺបរិភោគ កាម និងកេរ្តិ៍ឈ្មោះ។
អាហារពេលព្រឹកសំខាន់ណាស់ ព្រោះទម្រាំរូបកាយរំលាយអាហាររហូតក្លាយជាម៉ូលេគុលដែលខួរក្បាលអាចនាំទៅប្រើការបាន គឺត្រូវចំណាយពេលជាច្រើនម៉ោង ដូច្នេះអាហារមុនពេលថ្ងៃត្រង់ គឺជាអាហារដែលរូបកាយនាំទៅប្រើពេញមួយថ្ងៃ។ ប៉ុន្តែបើមិនទាន់ឆាន់អាហារពេលព្រឹក ឬថ្ងៃត្រង់ នឹងមានផលប៉ះពាល់ចំពោះកម្លាំង ទាំងកម្លាំងខួរក្បាលនិងកម្លាំងកាយ ដែលជាឧបសគ្គចំពោះការបដិបត្តិធម៌ដូចគ្នា។
ការបរិភោគអាហារក្រោយពេលថ្ងៃត្រង់ រូបកាយនឹងបញ្ចេញថាមពលមករំលាយអាហារ ឈាមក្នុងរូបកាយនឹងហូរមកផ្សើមក្រពះនិងពោះវៀនច្រើន រហូតដល់ឈាមហូរទៅចិញ្ចឹមខួរក្បាលមិនគ្រប់គ្រាន់ ទើបធ្វើឲ្យយើងងងុយដេកដែលបង្ករឲ្យកើត ថីនមិន្ធ ក្នុងនីវណធម៌ ងងុយដេកបន្ទាប់ពីអាហារថ្ងៃត្រង់ ព្រោះឈាមហូរទៅចិញ្ចឹមខួរក្បាលតិចពេក។ ក្រៅពីនេះការបរិភោគនៅពេលព្រឹកនិងពេលល្ងាច ជះឥទ្ធិពលចំពោះសុខភាពខុសគ្នា។ ការបរិភោគនៅពេលព្រឹក ជួយកាត់បន្ថយគ្រោះថ្នាក់ចំពោះសុខភាពបានច្រើនដូចជា(Alzheimer) និងជំងឺបេះដូងជាដើម។
ការមិនបរិភោគអាហារក្រោយពេលថ្ងៃត្រង់មិនជារឿងពិបាកនោះទេ គ្រាន់តែមុនពេលថ្ងៃត្រង់ហាមបរិភោគបង្អែមដាច់ខាត ព្រោះបង្អែមនឹងទៅជំរុញឲ្យរូបកាយបង្ហូរអ័រម៉ូនជាច្រើនដើម្បីកម្ចាត់ជាតិស្ករក្នុងឈាម ពេលជាតិស្ករក្នុងឈាមទាប ពីរបីម៉ោងក្រោយ យើងនឹងទៅជាហេវជាងមុន ដូចដែលហៅថា ហេវរហូតញ័រដៃ ស្រវាំងភ្នែក បើដូច្នោះពិតជាអត់អាហារពេលល្ងាចមិនបានទេ។
No comments:
Post a Comment